Jamila și atacurile din mediul online
Jamila, cunoscută creatoare de conținut culinar, a discutat recent despre valul de ură pe care l-a întâmpinat în urma deciziilor personale și profesionale. Aceasta a participat la campania „Împreună, fără ură” inițiată de digi24.ro, care abordează impactul negativ al urii în societate.
Scandalul „ecler la tavă”
Jamila a declarat că scandalul legat de rețeta „ecler la tavă” a generat cea mai mare ură din cariera sa. Conflictul cu colega sa Laura Laurențiu a început în mai 2019, când Jamila a acuzat-o pe aceasta că i-a raportat abuziv un videoclip, ceea ce a dus la blocarea acestuia pe YouTube timp de 17 zile.
„Episodul ‘ECLER LA TAVĂ’ mi-a adus cea mai mare ură din toată cariera”, a afirmat Jamila, subliniind că atacurile au provenit de la utilizatori care simt că pot face orice din spatele anonimatului internetului.
Critici legate de viața personală
Atacurile nu s-au limitat doar la cariera sa, ci au inclus și viața personală. Jamila a fost numită „trădătoare de țară” pentru că s-a căsătorit cu un cetățean marocan. „Mă dureau, că acum nici nu mă mai dor, lucrurile foarte personale care se spuneau despre mine, despre familia mea”, a adăugat ea.
Impactul criticilor asupra Jamilei
Jamila a menționat că jignirile au avut un impact profund asupra ei, amintind că a fost numită „hoață de rețete”, un termen pe care l-a contestat, subliniind că rețetele nu sunt protejate de drepturi de autor. A subliniat și durerea pe care o resimt părinții și copiii săi din cauza atacurilor din mediul online.
Apel la decență
Jamila a încheiat prin a face apel la decență în interacțiunile online, subliniind că, în goana după popularitate, oamenii ar trebui să fie mai atenți la cuvintele pe care le folosesc. „Aș vrea ca oamenii care nu ne plac să ne ocolească, să tacă, să mai apese și pe butonul ăla de anulat cuvinte”, a conchis ea.
Concluzie
Experiențele Jamilei evidențiază efectele devastatoare ale hărțuirii online și necesitatea unei discuții mai profunde despre respectul și empatia în mediul digital.