Ilie Bolojan, în vizită la Misiunea UE în Bosnia şi Herţegovina, a discutat despre contribuția militarilor români la sprijinirea securității.

STIRIVOX Moderator STIRIVOX
2 Min Citire

Sursa foto: Google Images

0:00

Vizita Președintelui Interimar Ilie Bolojan la EUFOR Althea

Vineri, președintele interimar Ilie Bolojan a efectuat o vizită la Misiunea Militară a Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina, cunoscută sub numele de EUFOR Althea. Acesta a fost însoțit de general Gheorghiță Vlad, Șeful Statului Major al Apărării. Vizita a fost marcată de discuții cu conducerea EUFOR referitoare la situația actuală din Bosnia și Herțegovina, provocările cu care se confruntă țara și contribuția militarilor români la menținerea stabilității și securității în regiune.

Întâlniri și Ceremonii

La sosirea sa în Sarajevo, Bolojan a fost întâmpinat de ambasadorul României în Bosnia și Herțegovina, Anton Păcurețu, și de general-maiorul Florin Barbu, Comandantul misiunii EUFOR Althea. Vizita a continuat cu o ceremonie militară la Cartierul General EUFOR, unde președintele interimar a fost prezentat structurilor de comandă ale misiunii.

Discuții Strategice

În cadrul întâlnirilor, Bolojan a purtat discuții importante cu conducerea misiunii, abordând subiecte legate de provocările actuale din regiune și rolul esențial al militarilor români în cadrul acestei misiuni internaționale. Comunicatul de presă emis de Administrația Prezidențială subliniază semnificația acestor discuții pentru asigurarea păcii în zonă.

Cina cu Militarii Români

La finalul vizitei, Ilie Bolojan a avut ocazia să ia cina alături de militarii români care participă la misiunea din Bosnia și Herțegovina, consolidând astfel legăturile cu cei aflați în activitate.

Rolul României în EUFOR Althea

Începând cu ianuarie 2025, România a preluat comanda Misiunii EUFOR Althea, întărind astfel angajamentul său în sprijinirea păcii și stabilității în regiune. Această misiune reprezintă cea mai importantă operațiune multinațională din Balcanii de Vest, desfășurată sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC). În prezent, România conduce două dintre cele nouă misiuni militare ale Uniunii Europene, participând cu personal și tehnică.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *