ANPC Descoperă Deficiențe în Produse Alimentare
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au identificat probleme grave în carnea tocată de porc provenită de la un producător de conserve din Ilfov, unde a fost depistată bacteria E-coli. În plus, analizele au relevat utilizarea cărnii de pasăre în conservele de porc și vită, fără ca acest lucru să fie menționat pe etichetele produselor.
Reprezentanţii ANPC au anunţat, luni seară, că, în urma unui control efectuat pe 15 mai la Zena SRL din Domneşti, judeţul Ilfov, au fost prelevate probe atât din materia primă folosită de operatorul economic, cât și din produsele finite, respectiv conservele de carne de porc și vită.
„Conform raportului laboratoarelor de expertiză, materia primă (carne tocată de porc) conține bacteria E-coli, ceea ce indică o lipsă de igienă în spaţiul de producţie. De asemenea, în ceea ce priveşte etichetarea produselor finite, s-a constatat că operatorul nu oferă informaţii corecte consumatorilor privind ingredientele utilizate, deoarece s-a descoperit prezenţa cărnii de pasăre în ambele tipuri de conserve vândute. Niciuna dintre etichete nu menționa acest ingredient,” au explicat comisarii ANPC.
În urma acestor constatări, autoritățile au decis să oprească definitiv loturile de materii prime și conserve care prezentau deficiențe.