Pizzeti cu carne – un aperitiv gustos
Pizzeti cu carne este un aperitiv delicios, originar din bucătăria libaneză, cunoscut sub numele de Fataier. Este ușor de preparat și poate deveni o alegere ideală pentru mesele festive sau întâlnirile cu prietenii.
Ingrediente pentru aluat
- 1 kg făină;
- 2 ouă bătute spumă;
- 3 linguri zahăr;
- 1 linguriță sare;
- 20 grame drojdie;
- 1/2 litru lapte;
- puțină apă.
Prepararea aluatului
Frământați toate ingredientele (făina, ouăle, zahărul, drojdia înmuiată în apă călduță, laptele, sarea) până obțineți o compoziție omogenă. Dacă este necesar, adăugați puțină apă pentru a ajuta la frământare. Lăsați aluatul la dospit timp de aproximativ o oră.
Formarea pizzetelor
După ce aluatul a dospit, tăiați-l în bucăți mici pe care le veți rotunji în palmă. Întindeți fiecare bucată cu făcălețul și adăugați umplutura în mijloc (carne tocată, brânză, piure de cartofi). Formați aluatul într-o formă pătrată sau lăsați-l rotund, ridicând marginile și lipind colțurile. Așezați pizzetele pe o tavă de teflon și coaceți-le timp de 15-20 de minute în cuptor.
Umplutura
- 1/2 kg carne tocată;
- 1 ceapă mare tocată;
- 1 roșie rasă;
- condimente (sare, piper).
Amestecați toate ingredientele pentru umplutură și condimentați după gust. Puneți umplutura peste aluatul pregătit anterior. Pizzetele pot fi umplute și cu brânză sau piure de cartofi.
Concluzie
Pizzeti cu carne reprezintă o opțiune gustoasă și versatilă, perfectă pentru a satisface papilele gustative ale celor care apreciază preparatele aromate și ușor de realizat.