Controlul asupra TVA-ului în sectorul HoReCa
Nicușor Dan își asumă controlul asupra discuțiilor privind TVA-ul, afirmând: „Mă asigur că fiecare cuvânt despre TVA este bine cântărit.”
Majorarea TVA-ului
De la instalarea actualului Guvern, a fost discutată majorarea TVA-ului de la 19% la 21%. În acest context, s-a pus accentul pe TVA-ul aplicat sectorului HoReCa, care în prezent este de 11%. Ilie Bolojan a menționat că menținerea acestui procent depinde de evoluția încasărilor din acest sector.
Posibilitatea creșterii TVA-ului
Bolojan a subliniat că, dacă încasările la TVA din domeniul HoReCa au fost bune, atunci TVA-ul ar putea rămâne la 11%. În schimb, o lipsă de conformare voluntară ar putea conduce la o creștere a TVA-ului, dar doar în acest sector.
Declarațiile premierului
Când a fost întrebat dacă poate garanta în scris că nu vor exista noi majorări de TVA în perioada următoare, premierul a răspuns: „Eu am grijă ce vorbesc și încerc să fiu cât se poate de realist și responsabil.”
Concluzie
Deciziile privind TVA-ul în sectorul HoReCa sunt esențiale pentru economia acestuia, iar viitorul ratei TVA depinde de performanțele financiare ale industriei.