Bunătăți de toamnă: Rețeta clasică de ghiveci de legume pe care bunica ți-ar recomanda-o

Moderator
2 Min Citire

Sursa foto: Google Images

0:00

Bunătăți de toamnă: Rețeta clasică de ghiveci de legume

Azi vă prezentăm rețeta tradițională de ghiveci de legume, inspirată din caietul de rețete al bunicii. Urmați pașii de mai jos pentru a obține un ghiveci delicios, similar cu cel din copilărie.

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 ardei grași (unul verde, unul roșu)
  • 2 morcovi medii
  • 2 dovlecei
  • 1 vinete
  • 3-4 cartofi
  • o mână de mazăre din conservă sau congelator
  • o mână de fasole verde
  • pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriță de cimbru
  • mărar verde
  • sare și piper

Mod de preparare

Spălați și curățați legumele, iar vinetele se vor decoji parțial. Ceapa tăiată peștișori se pune la călit în 2-3 linguri de ulei. Adăugați ardeii tăiați fâșii sau cubulețe, apoi morcovii tăiați rondele. Lăsați-le să se călească împreună.

După aproximativ 5 minute, adăugați cartofii tăiați cuburi și stingeți cu 2 căni de apă. După ce au dat în clocot, adăugați vinetele și dovleceii tăiați cubulețe, urmate de fasolea și mazărea. Condimentați cu cimbru și dafin, adăugând apă suficientă pentru a acoperi legumele.

După ce legumele sunt bine gătite, adăugați pasta de tomate pentru a colora și aromatiza preparatul, urmată de mărarul verde. Asezonați cu sare și piper după gust.

Concluzie

Acest ghiveci de legume nu doar că reînvie amintiri din copilărie, dar oferă și o masă sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru sezonul de toamnă.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *