Secretele murăturilor de gogoșari ale Adrianei Trandafir
Odată cu apropierea lunii septembrie, gospodinele din România se pregătesc să prepare diverse preparate specifice toamnei, printre care și murăturile. Adriana Trandafir, cunoscută din emisiuni precum „Te cunosc de undeva” și „America Express”, a împărtășit rețeta sa de gogoșari murați.
Ingrediente necesare
Rețeta Adrianei Trandafir pentru gogoșari murați este simplă și nu necesită ingrediente complicate. Iată ce este nevoie:
- 6 kilograme de gogoșari
- 600 de grame de zahăr
- 6 linguri de sare pentru murături
- 1 litru de oțet
- Piper (după gust)
- 2-3 foi de dafin
Mod de preparare
Gogoșarii se spală și se taie în felii mai groase. Aceștia se pun într-un vas mare, iar peste ei se toarnă compoziția formată din zahăr, sare, oțet, piper și foi de dafin. Se amestecă din când în când și se lasă timp de 24 de ore.
După acest interval, gogoșarii se pun în borcane, împreună cu hrean și usturoi, după gust. Adriana Trandafir sugerează adăugarea preventivă a câtorva boabe de muștar pentru un plus de aromă, iar apoi borcanele sunt depozitate în cămară.
Concluzie
Rețeta de gogoșari murați a Adrianei Trandafir este o opțiune delicioasă și ușor de preparat, ideală pentru a fi încercată în această toamnă.